< Multisala Verona

  • Project

    Multisala Verona

  • Date

    2019

  • Place

    Verona, Italia

  • Client

    Multisala Verona

Project Detail

The area of intervention is located on a fundamental artery of entry into the most central area of the city of Verona. Old warehouses, abandoned sheds and remnants of activities now abandoned, constitute the degraded landscape of this venue, now perceived by the population only as an "axis" along which to pass. The project aims to re-generate this degraded area, an urban wound a few hundred meters from the center. A commercial complex stands at the foot of the building, and functions as basis for the above cinema multiplex, characterized by sized rooms designed to accommodate fewer people but more comfortably.
The natural slope of the rooms has become a creative springboard to think of a concave outdoor space above. The entire complex has an elliptical shape strongly inspired by the Arena of Verona, not only because it aims to symbolically represent the city, but also because the ambition of the project is to create a new entertainment center and a new space for events.
The coverage, which is an open space covered by curtains, becomes a multifunctional place suitable for hosting outdoor cinemas, concerts, DJ sets and public events, for example related to the nearby Verona fair.